nepřihlášen | Přihlásit

[«] Zpět | Zobrazit úvodní príspěvek

Deleatur

Muž Deleatur (11.05.2024 09:41:42) 1389/1389
Cvičení.
.
(Aktualizace jsou tučně.)

Základní sestava pro každý den (vlastní):
- Polodřepy
- Stahování hýždí
- Hluboký dřep
- Posouvání paží
- Uvolnění svalu v oblasti ucha
- Relaxace čelistního svalu
- Koleno k hrudi
- Rozevření kyčlemi
- Pánevní most
- Protažení hýžďových svalů
- Rozevření koleny
- Spinální cvičení
- Kolébka
- Kolébka do sedu
- Protažení zadní strany stehen
- Zvedání protažených nohou
- Pozice kobry
- Protažení plantárních fascií
- Protahování zad
- Zvedání protilehlých končetin na čtyřech
- Protažení kyčelních svalů
- Masáž karpálních tunelů
- Protažení předloktí
- Phalenův test
- Masáž prstů
- Protřepání paží
- Protažení paží a trupu
- Protažení šíje
- Protažení mediánních nervů
- Narovnávání vsedě
- Zásuvka
- Přetažení dolního rtu vzhůru
- Rybička
- Lví zívání
- Pevně zavírat a vytřeštit oči
- Pohyb očima v různých směrech
- Zamrkání
- Protažení lýtek
- Protažení stehen a kolenou
- Trénink rovnováhy
- Protažení prsních svalů
- Hluboký předklon
- Protažení šikmých břišních svalů
- Vystrčení beder
- Protažení tricepsu
- Protažení ramen
- Kroužení hlavou
- Kroužení pažemi
- Kroužení pánví
- Kroužení nohama
- "Óm" přes "masku"
- Uzemnění hlasu

Bonusová sestava ve volnu:
- polokliky (plnou váhu nemůžu, v jedné ruce mám titanovou dlahu)
- cvičení na jádro (core): https://streetworkout.cz/clanky/nejlep...ku-brisni-svaly-core
- cvičení s činkama: s kilovou Šikmý sval břišní z předešlého cvičení, Tricepsové extenze za hlavou, Excentrická kontrakce flexorů a Excentrická kontrakce extenzorů plus s pětikilovou Bicepsové zdvihy ( https://www.youtube.com/watch?v=Nkl8WnH6tDU ), Přítah a Tlak nad hlavu.
- kondiční cvičení: jízda na rotopedu.
- cvičení na hlas: jazykolamy.
- relaxační strečink: https://www.youtube.com/watch?v=OIww1jSfnsM
- cvičení s pěnovým válcem: https://www.youtube.com/watch?v=T7GmjAe7nHg & https://www.youtube.com/watch?v=Q0v8B2UNO9E

Výchozí měření: 87 kg; 103-107-100
Měření po týdnu: [neměřeno]

Nedaří se, nedaří. Chvíli jsem myslel, že si navzdory necvičení ani nemůžu dát restart, protože jsem o něco zhubnul určitě v práci, ale podle čísel ne, dokonce jsem přibral. *369**3* Můžu to ale brát jako důkaz, že sacharidy jsou opravdu problém. Po směně a na paleodietě jsem vždycky vyhládlý, tak jsem si kupoval bagety a šťávy... jenže se už jen osprchuju a jdu spát. Žádnej výdej energie, tak se to asi jen ukládá. Navíc jsem tak polámanej, že na sex jako potenciální další výdej energie nemám ani pomyšlení. Hlad budu muset ignorovat, protože mi tělo říká, že je to jen pocit, ne opravdový nedostatek. Mohlo by mi pomoct, že najíždím na noční směnu, takže bych po konci směn mohl pro bagetu a šťávu leda do non-stop benzínky. Ale pořád ji mám po cestě... *85**40*
.

Muž Deleatur (09.05.2024 05:00:06) 1388/1389
Z receptů naposledy vyzkoušeno.
.
Chlazené tofu se sójovou omáčkou, zázvorem a kacuobuši (Japonská kuchyně, str. 80-81)

Jak autor sám uvedl, "je to spíš trocha skládání než opravdový recept", ale rodina mě pochválila, že beze mě by něco takového neochutnala. Stejně tak měl autor pravdu, že je to hlavě díky hedvábnému tofu velmi lehké a osvěžující jídlo, kde slaností omáčky a tuňákových vloček (kacuobuši) chvílemi pronikala štiplavost zázvoru nebo jarní cibulky (neuvedené v názvu).

75% (kvůli hůře sehnatelným kacuobuši)

Muž Deleatur (31.03.2024 00:14:23) 1387/1389
Z receptů naposledy vyzkoušeno.
.
Polévka dýňová (Menu Box Set z Albertovy tržnice)

Nejvíce mě překvapila samozřejmě pomerančová šťáva, ale dost tu sametovou (horkou) polévku osvěžila. Víc k tomu nemám. *1**14*

70%

Muž Deleatur (29.03.2024 12:18:42) 1386/1389
Z receptů naposledy vyzkoušeno.
.
Třešňová čokoládová pěna (Jamie Oliver: 5 ingrediencí, str. 264-265)

Rodina mi samozřejmě hned doporučila, že riskovat salmonelu si můžu sám... aby se pak olizovala až za ušima. Nicméně i já jsem si na dezert ze šlehaných nevařených vajec sehnal pro jistotu bio vajíčka a zakládám recept mezi jakoby neosvědčené. S nostalgickou slzou v oku po dobách, kdy jsme salmonelu neznali a pravidelně si pochutnávali na žloutkové pěně s cukrem.

Měl jsem 2 problémy, ale Oliver za ně úplně nemohl: neměl jsem šťastnou ruku u výběru višňového kompotu, který se mi nepodařilo svařit na sirup (ba se mi málem šťáva vypařila všechna), a protože byla pěna díky 40%ní šlehačce opravdu hutná, nesnědli jsme to na posezení. V ledničce ale pěna do druhého dne ztuhla do skoro máslové konzistence. *40**3*

65%

Muž Deleatur (21.03.2024 09:40:04) 1385/1389
Z receptů naposledy vyzkoušeno.
.
Ćesnekové růžičky (Jamie Oliver: 5 ingrediencí, str. 158-159)

Podobný problém jako u hrášku s edamame - kapustičky, které se mají smažit šest sedm minut, prostě nemůžou být měkké jako vařené. Mně to ale i tak chutnalo, protože Oliver umí recepty osvěžovat (tentokrát granátovou šťávou a zrníčky) a odlehčovat (sýr cottage).

65%

Muž Deleatur (09.03.2024 10:29:12) 1384/1389
Z receptů naposledy vyzkoušeno.
.
Hrášek, fazole, chilli paprička a máta (Jamie Oliver: 5 ingrediencí, str. 176-177)

První jídlo, kde Oliver už v názvu vyjmenoval skoro všechny potřebné ingredience (chybí jen citron). I když fazolemi myslel podle ilustrace a textu edamame (nedozrálé sójové boby).

Rodina to jako jeden muž odmítla už od poslechu, že nemají zájem o "nadýmavou bombu", najmě když po předchozích zkušenostech věděla, že Oliver rád vaří do polosyrova (nejen hrášek i větší a tvrdší boby vařil jen 4 minuty). Tak jsem to udělal jen na večeři, že si to klidně sním sám. Vzali si každý trochu a všichni jsme to přežili. Možná proto, že se luštěniny vařily spolu s mátou. Nejvíce mě překvapilo, že to sice mělo typickou luštěninovou chuť i konzistenci, ale jedlo se to velice snadno. Možná díky příjemné kyselosti od citronu a lehké pálivosti po papričce.

65%

Muž Deleatur (21.02.2024 20:59:08) 1383/1389
Z receptů naposledy vyzkoušeno.
.
Kimči polévka ( https://www.asiafood.cz/recepty/kimchi-polevka/ )

Vzhledem k tomu, že jsem sháněl kacuobuši na daši vývar obtížněji než kimči, tak jsem ji nejdříve udělal s naším (klasickým) zeleninovým vývarem. Najmě když se mi zdála nesmyslná kombinace vepřového bůčku a rybího vývaru. A taky mi to s naším vývarem chutnalo více. I když je možné, že jsem použil kimči, kde bylo víc rybí omáčky, která rybí chuť daši zvýraznila. Ostatní ingredience ale samozřejmě nepřebila. A polévka to byla velice hutná tak jako tak.

60% (s daši), 75% (s naším)

Muž Deleatur (20.02.2024 20:11:06) 1382/1389
Z receptů naposledy vyzkoušeno.
.
Daši od základu (Tim Anderson: Japonská kuchyně, str. 170-171 + https://www.justonecookbook.com/how-to-make-dashi/ )

(Link je k receptům ze seriálu Makanai: Jak se vaří pro Maiko - https://www.justonecookbook.com/netfli...the-makanai-recipes/ . Liší se jen v tom, že podle knihy se řasy krátce oplachují, on-line naopak zdůrazňuje, že ne, protože "v tom bílém prášku na povrchu je spousta umami".)

Nejdříve jsem to udělal přesně podle návodu, ale protože se mi výsledná chuť zdála mdlá, byť překvapivě příjemná navzdory použití sušených tuňákových vloček (kacuobuši), zkusil jsem vaření o 5 minut déle u obou ingrediencí. Víc jsem si netroufl, protože autoři varují, že vývar může zhořknout. Bylo to silnější, ale jen o trochu. Taková zemitá chuť, o stopu výraznější po řasách.

Samozřejmě to byl jen vývar, dělal jsem ho dvakrát - pro hutnější Kimči polévku a pro lehčí jen s česnekem, jarní cibulkou a tempehem.

70%

Muž Deleatur (19.02.2024 22:53:30) 1381/1389
Z receptů naposledy vyzkoušeno.
.
Pečené česnekové houby (Jamie Oliver: 5 ingrediencí, str. 166-167)

Rodině se zdálo málo 25 minut pečení a pak brala jako satisfakci, že houby byly lehce syrové, ale mně to tak chutnalo. I když já bych to možná pekl déle zase proto, aby se vypařilo více vody z hub i rajčátek (ta byla pod něma).

65%

Muž Deleatur (18.02.2024 22:47:21) 1380/1389
Z receptů naposledy vyzkoušeno.
.
Italské Lasagne (Menu Box Set z Albertovy tržnice)

Rajčat se mi zdálo hodně a taky to bylo nakonec dost vodové. Nicméně: těstoviny, pikantní mleté maso a sýr... komu by to nechutnalo?

65%

Na hlavní stránku Xchat.cz

© 42ideas s.r.o. 2024