nepřihlášen | Přihlásit

[«] Zpět | Zobrazit úvodní príspěvek

Vaříme s XChatem

Žena seemana (24.01.2024 15:40:07) 117/117
Re (3): (nejen) Grilování po americku
Přidáváte někdo při vaření některou z těchto bylinek na klouby https://www.mojeklouby.cz/bylinky-na-klouby/ ?

Muž Scandian (24.02.2020 11:54:08) 116/117
Re (2): (nejen) Grilování po americku
Odpověď na příspěvek od zuzlaci_zralok ( zuzlaci_zralok@centrum.cz ) z 03.12.2018 21:24:33:

Recept na ALZA Zeli

Kysané ALzAzelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme v kotli.

Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Na ni vsypeme hladkou mouku a za stálého míchání si tak připravíme světlou íšku na 12minut a nechat odležet 21 hodin.

K poloměkkému zelí přidáme išku a udupeme doměkka. Během dupání občas zamícháme. Podle chuti dupání kysané ALZAzelí přisladíme, přisolíme a přikyselíme.

Dušené kysané alzazelí podáváme jako přílohu neposlušným Pzum.

Muž zuzlaci_zralok (03.12.2018 21:24:33) 115/117
Re: (nejen) Grilování po americku
Odpověď na příspěvek od Ebisek z 15.09.2015 11:06:43:

Taky si občas ráda*443*dávám...*3*ale syrového, živého*1945*než grilovaného...*3*






žraloče*2462*

Certifikovaný muž Ebisek (15.09.2015 11:06:43) 114/117
(nejen) Grilování po americku


Škoda že dostupnost surovin u nás je celkem problematická, jedině až někdy budu na Floridě *47*

Muž liska-E (22.05.2015 16:13:41) 113/117
Re (5): XChatař v Nigérii
Odpověď na příspěvek od Ebisek z 22.05.2015 15:17:47:

Já vím, jak to chodí, sháněla jsem nedávno játra foie gras - podobný problém. Zkusila jsem objednat přes net, ale dovezli mi paštiku za šestistovku. V Makru mají všechno. I ta játra :))

Jsou to konce roku 2015, já mam kartičku, já to nevyužiji, byly v kuchařce, co jsem si koupila jako reklamní akce.

Jestli chceš, můžeme se někde potkat a já ti je dám. Nebo mi napiš adresu a já ti je pošlu. Nepotřebuji je a do Makra jede bus, kousek odtamtud je zastávka. Ovšem nevím, jak moc o toho čerstvého lososa stojíš, aby sis tam dojel :))

Certifikovaný muž Ebisek (22.05.2015 15:17:47) 112/117
Re (4): XChatař v Nigérii
Odpověď na příspěvek od liska-E z 22.05.2015 12:14:39:

Dají se ty karty sehnat i někde veřejně? S dopravou tam a zpátky mám taky celkem problém, takže bych si nerad bral něco u čeho mám nejisté využití (obzvláště pokud to má omezenou platnost).

Našel jsem tady v Ostravě akorát Gastro-star-fish s.r.o. (mají i web), jenže to je zase takový ten prodej "zašlete nám kolik metráků chcete a my Vám uděláme kalkulaci". Sice na stránkách mají eshop, ale buď byl v přípravě, teď zase hlásí "mimo provz"... *72*
Živé ryby se pak dají koupit v Opavě na Povodí Odry, nebo v Rychvaldu (Rybářství Rychvald), nebo pak ještě v Dolním Benešově (Rybářství Hodonín). Jenže všude to je tak, že přes rok seženeš akorát bahňáka kapra, někdy výjimečně mají pstruhy. Ryby z rybníků jen pár týdnů po výlovech. A pak zase kapr.

Bydlet v Praze, tak si to nakoupím stejně snadno jak knížky, na netu naklikám do košíku, přivezou mi to až domů. Nebo jsem se díval, že Pohlreich taky otevíral nějaký kamenný obchůdek s takovýma "exotickýma" věcma, pro smrtelníky. Problém je v té Praze, jelikož eshop nikde jinde nevozí a osobní odběr ... ehm *3*

Muž liska-E (22.05.2015 12:14:39) 111/117
Re (3): XChatař v Nigérii
Odpověď na příspěvek od Ebisek z 21.05.2015 21:12:59:

Mno, i já doporučím Makro. Jestli máš problém se vstupem, jsou takové ty jednorázové kartičky pro vstup (já jich mám několik, kdybys chtěl, ozvi se mi do vzkazů). Jestli se tam nedostaneš díky dopravě, tak to neporadím :))

Vůbec mě nenapadá, kde jinde by se mohl dát koupit opravdu čerstvý losos .... snad v nějaké větší rybárně .. To, co prodávají v marketech, se obvykle nedá moc jíst a ceny je tak dvojnásobná - trojnásobná za to, že ti to naporcují a zabalí a pak nechají na pultech ležet do vyprodání :)))

Certifikovaný muž Ebisek (21.05.2015 21:12:59) 110/117
Re (2): XChatař v Nigérii
Odpověď na příspěvek od liska-E z 21.05.2015 20:34:15:

No, já zůstanu u pojídání lišek *47*

A jen tak mimochodem, nenakupuješ náhodou občas lososa? Kde se dají sehnat levně tyhle mořské ryby? Já jsem si je dosud kupoval v Lidlu, ale tak nějak jsem podle pevnosti toho masa pochopil, že ten polský chov je krmený nejspíše těmi suprovými granulemi s hormony, aby rychle rostly. Protože jakmile s tím masem začneš pracovat, stahovat kůži a odřežeš z břišní části tuk, tak se maso začne drolit.

Všichni doporučují Makro, ale tam se jako občánek jen tak nedostanu. *72*

Muž liska-E (21.05.2015 20:34:15) 109/117
Re: XChatař v Nigérii
Odpověď na příspěvek od Ebisek z 17.05.2015 15:42:44:

No a čemu se divíš? V posledních měsících jsou líčka velmi oblíbeným pokrmem. Nevím tedy, jak jsou na tom čerstvá (nebo skoro), ale když se nechají správně uzrát, jsou pak výtečnou pochoutkou pro mnoho národů :))

Certifikovaný muž Ebisek (17.05.2015 15:42:44) 108/117
XChatař v Nigérii
Tak se přiznejte, kdo trénoval kulinářsko-XChatovou pecku na letošní léto v Africe? *3*

Nigerijská restaurace byla údajně uzavřena kvůli vaření a následnému servírování lidského masa zákazníkům. Policie dostala tip od místních obyvatel, kteří prý měli tušení, že se v kuchyni hotelové restaurace děje něco strašného. V kuchyni pak policisté objevili v igelitových taškách lidské hlavy, ze kterých ještě kapala krev. Se zprávou přišel tento týden server BBC.

http://www.novinky.cz/zahranicni/3696...pry-lidske-maso.html

Na hlavní stránku Xchat.cz

© 42ideas s.r.o. 2024